Medister med grønlangkål.  Aftensmad til hele familien

Antal personer: 2

Ingredienser

• 1 stk. Kloster-Hede Øko Medister
  • 500 gram grønkål
  • 50 gram smør
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk. Sukker
  • Salt og kværnet peber

Tilberedning

Forvarm en pande med olie/smør og kom Kloster-Hede Medisteren direkte fra frost på panden.
Steg til den ønskede farve/skorpe og steg derefter medisteren videre på svag varme i 20-30 min.
Vær ikke bange for at den bliver tør eller kedelig, da dette næsten ikke kan lade sig gøre, netop på grund af den store mængde grøntsager
Mens medisteren står og steger videre ved svag varme, laver du dit grønlangkål.
Hvis du bruger frisk grønkål, skal du tage bladene fra stilken og skylle dem godt. Herefter hakker du bladene meget fint. Ellers kan du med fordel bruge de små blokke du kan købe frosset.
Kom smørret i en gryde og lad det smelte.
Kom derefter kålen i og sauter af uden det tager farve.
Hæld piskefløden i og lad det koge ind ved svag varme. Kom evt. lidt af fedtet fra medisteren.
Hvis du syntes at en grønlangkål ikke er tyk nok, jævn med maizena.
Det tager ca. 20-30 minutter inden kålen er klar til servering. Men brug gerne længere tid for et bedre resultat.
Smag til med sukker, salt og peber.