Kødboller med Vesterhavsost i Italiensk tomatsauce

Antal personer: 4

Ingredienser

  • 20 stk. Kloster-Hede kødboller med Vesterhavsost
  • 1 løg
  • 1 forårsløg
  • 1 fennikel
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 oksebouillonterninger
  • 2 dåser hakket tomat
  • 2 dl rødvin
  • ½ dl vand
  • 4 stilke basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk vineddike
  • Salt og peber
  • 2½ dl revet ost
  • Spaghetti

Tilberedning

Forvarm en pande med olie/smør.
Kom Kloster-Hede kødbollerne med Vesterhavsost direkte fra frost på panden.
Steg dem til de har en flot brun skorpe, sæt dem derefter på middel varme i 20 min.
Tilsæt salt og peber og vend kødbollerne regelmæssigt.
Lad kødbollerne derefter trække med sølvpapir og et viskestykke henover, så farsen kan samle sig.
Imens kødbollerne trækker, laver du tomatsaucen og spaghettien

Tomatsauce:
Pil og hak løget.
Skyl og hak fenniklen fint. Sauter løg og fennikel i en gryde i 5 minutter. Tilsæt bouillonen.
Hæld de hakkede tomater i gryden. Kog tomatsaucen op under omrøring, og tilsæt vin, vand, basilikum stilke og det pillede hvidløg.
Lad saucen simre under låg i mindst 30 minutter. Fjern så basilikumstilkene, hvidløg og smag til med sukker, vineddike, salt og peber.
Tænd ovnen på 175 grader. Hæld tomatsaucen og kødbollerne med Vesterhavsost i et fad og stil fadet i oven.
Varm retten i ca. 15 minutter.
Drys den revne ost over og gratiner retten 5-10 minutter
Pynt retten med frisk basilikum og fint skrået forårsløg samt friskkværnet peber.
Server tomatsaucen med spaghetti

Velbekomme

 

 

 

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os