Kloster-Hede gourmet hotdogs med hjemmebagt brød

Sunde toppings og Kloster-Hede gourmet hotdogs med hjemmebagt brød. 8 stk. Kloster-Hede Grillpølser.

Tips til bagning og toppings

Ingredienser

Hjemmebagte hotdogs brød. 8 stk.

• 1½ dl vand (lillefingervarmt)
  • 25 g. gær
  • 1 tsk salt, 1 æg, 1½ tsk olie
  • 50 gr fuldkornshvedemel (kan erstattes af hvedemel)
  • 250 gr hvedemel (+ ekstra til æltning)

Fremgangsmåde

1. Start med at opløse gæren i lunken vand.
  2. Tilsæt salt og æg. Melet røres i lidt af gangen og ælt dejen godt sammen.
  3. Lav en lille hulning midt i dejen, hvor olien hæles i.
  4. Ælt dejen godt sammen og sæt den til hævning ca. 60min.
  5. Tag dejen ud på bordet og tril den til 8 pølsebrød – husk at brødene vokser til dobbelt størrelse under bagningen. Læg pølsebrødene på en bageplade, beklædt med bagepapir med et par centimeters afstand, så de kan vokse sammen under bagningen. Hotdogs brødene skal nu efterhæve ved damp i en slukket ovn. Stil et fad med kogende vand (ca. ½ liter) i bunden af ovnen og luk ovnlågen. Lad hotdogs brødene hæve i dampen i ca. 30 minutter
  6. Tag bagepladen og fadet med vand ud af ovnen, og varm derefter ovnen op til 200 grader (i varmluftsovn). Sæt hotdogs brødene tilbage i ovnen og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøles på bageristen.
  7. Steg Kloster-Hede Grillpølserne direkte fra frost og ved svag varme på en forvarmet pande. Vend dem ofte.

Toppings:

• Grillet gul peberfrugt
  • Ristede løg
  • Agurk
  • Grønkål og iceberg salat

Hjemmelavede syltede rødløg / Kog 2 dl. Eddike og 1 dl. Sukker. skræl 2 løg og skær dem i tynde skriver. Læg skrivende i en skål med eddikelagen og Stil det til køl i minimum en time før det tages i brug.

Velbekomme