Hjemmelavet Kloster-Hede´s burger

Ingredienser

Ingredienser til burger:

  • Kloster-Hede Bøffer
  • Iceberg salat og baby salatmix
  • Rødløg
  • Ost
  • Bacon
  • Tomat
  • Agurk

Tilbehør:

  • Kartofler og gulerødschip med chiliemayo dip

Ingredienser til burgerboller:

  • 350 ml koldt vand
  • 15 g gær
  • 2 æg
  • 630 g hvedemel
  • 70 g fuldkorns ølandshvedemel
  • 55 g sukker
  • 10 g salt
  • 90 g olie
  • Pensel med æg og drys med sesamfrø

Tilberedning

  1. Brun baconen i oven
  2. Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i lange stave hvorefter de brunes på panden i olie
  3. Bøfferne steges direkte fra frost. Brunes på panden ca. 2-3 minutter på hver side. Læg osten på og sæt dem i oven mens du laver salat med mm. klar
  4. Burgerbollerne smøres med let chiliemayo på top og bund
  5. Sammensæt burgeren med Kloster-Hede burgerbøf, salat, tomat, agurk, rødløg og bacon
  6. Bag evt. selv dine burgerboller og opnå saftige, bløde og smagfulde boller, der ligesom Kloste-hede´s bøffer også er fri for tilsætningsstoffer

Tilberedning af burgerboller:

  1. Bland alle ingredienserne i en skål og ælt dejen sammen i et par minutter, og ælt så bagefter dejen godt igennem på bordet i 6-8 minutter. Lad dejen hvile i skålen i 5 minutter, og ælt den derefter yderligere i 2 minutter på bordet
  2. Pak dejen ind i køkkenfilm og stil den til hævning på enten køkkenbordet eller i køleskabet. På køkkenbordet skal den stå minimum 1 time. I køleskabet kan den sagtens stå natten over
  3. Når dejen har hævet, deler du den i 15 lige store stykker og former dejen til boller og lægger dem med god afstand imellem, på 3 bageplader med bagepapir. Læg et stykke bagepapir oven på bollerne, og tryk dem flade med en bageplade, så bollerne er omkring 1 cm høje. Det øverste stykke bagepapir fjerenes
  4. Lad bollerne hæve mellem 2-3 timer, til de næsten er dobbelt størrelse. Det er vigtigt, at dejen er dækket til, mens den hæver, for at undgå, at overfladen tørrer ud og sprækker
  5. Varm oven op til 220g og pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys til sidst med sesamfrø
  6. Bag dem omkring 12-15 minutter
  7. Når bollerne er færdigbagt, sættes de over på en rist til afkøling

OBS! Kloster-Hede Bøffer indeholder KUN 6,9% fedt, og er samtidig rig på vitaminer og mineraler.

Bøffen indeholder KUN 210 kcal pr. bøf.

Kloster-Hede – smagen af danske råvarer

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os