menu button
SUND eftermiddagssnack til madpakken

Sunde pølsehorn (ca. 16 stk)

Ingredienser:
25 g gær
3 dl lunken vand
1 tsk salt
1 squash eller gulerod (ca. 75g)
1 spsk olie
200 g grahamsmel
100 g speltmel
ca. 200 g hvedemel (måske lidt mere til bord/kagerulle osv)
1 æg til pensling
sesamfrø
16 stk. Kloster-Hede brunchpølser

Tilberedning:
Start med at opløse gæren i lunken vand.
Tilsæt salt og revet squash.
Tilsæt melet lidt af gangen mens du rører og ælt dejen godt sammen. 
Lav en lille hulning midt i dejen, hvor olien hæles i. 
Ælt dejen godt sammen og sæt dejen til hævning ca. 60min.
Del dejen i 2 lige store dele.
Drys mel på bordet og på kagerullen.
Rul den ud til en cirkel.
Skær trekanter af dejen (ved at skære diagonalt over dejen 4 x )
Fordel lidt ketchup og en brunchpølse på hver. Rul dem sammen.
Kom pølsehornet på en bageplade med papir.
Pensel med æg og drys med sesamfrø.
Bag ved 200 grader ca. 15-20min.
Opbevares på køl/frys.   

Tips:
Jeg kommer altid revet gulerod, squash eller spinat i mine pølsehornsdej. Det gør dem mere saftige og sundere. Derudover bruger jeg nogle grove meltyper som grahamsmel og speltmel, og med Kloster-Hedes 50% kød og 50% grønt i deres kødprodukter, så giver det en utrolig god mæthed og sundhed.
God fornøjelse 

sunde pølsehorn